Frøydis Carlsen

Frøydis Carlsen (Født 1912 i Krisiania, død 1993 i Oslo) var en norsk tekstilarbeider bosatt i Kristiania.

I 1928, når Frøydis var 16 år, begynte hun å jobbe på en tekstilfabrikk kalt Christianina Corsetfabrik, som senere fikk navnet Okko. De ble opprettet i 1892 og produserte dameklær.

I årene etter NRK ble opprettet var det mange som kjøpte radio. Blandt dem var Frøydis. Hun hadde lenge hørt om denne merkelige boksen som det kom lyd ut av, og første gangen Føydis så, og hørte, en radio var når hun var i middagsselskap hos familien Fredriksen. Senere kjøpte hun sin egen. I begynnelsen var det mest informasjonsprogrammer, foredrag og nyhetssendinger som ble sendt. Frøydis pleide å fantasere om hvordan menneskene bak stemmene så ut. Frøydis hadde ikke vært så mange andre steder enn i Kristianina, så når hun hørte på nyhetene pleide hun å tenke hvordan det så ut andre steder i innland og utland.

Frøydis giftet seg i 1930 med Rolf Madsen. Sammen fikk de 2 barn, ei jente de kalte Astrid og en gutt de kalte Leif.

Radioen ble en fin underholdning for hele familien, enten de hørte på nyheter, musikk eller annet kulturinnslag sto radioen på til en hver tid når det var sending. Og når barnetimen startet var hele familien samlet. Leif som var en vill ung gutt, var spesielt opptatt av radioen. Når barnetimen kom på satt han som et lys, og hørte på disse lydene som kom fra denne kassen.


Kilder:
https://snl.no/NRK 2.10.14 10:32
http://no.wikipedia.org/wiki/Tekstilindustri 2.10.14 10:34
https://www.ssb.no/a/navn/topp10/1930.html 02.10.14 11:28

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License