Edvard

Edvard
Edvard kom fra Henningsvær og ble født i 1771. Som hans far, var Edvard en fiskerbonde. Faren til Edvard levde i en tid der fiskelykken i Lofoten var på sitt laveste. På grunn av dette hadde familien til Edvard vært fattig helt siden han ble født. Dette skulle endre seg da Edvard vokste opp. Begge foreldrene til Edvard døde i 1801, på grunn av sykdom.

Etter deres død fikk Lofotens fiskere deres glanstid. Dette gjorde at Edvard solgte tonnevis med fisk, og fikk råd til å gifte seg og stifte familie med Edny, datteren av en annen fiskerbonde.
Under lofotfisket i 1810 skjedde det noe forferdelig. Edvard og resten av fiskerbøndene la ut på en ny reise i båtene sine, i håp om å få nok en god fangst. Denne kalde februarkvelden blåste det opp til storm. Det ble så mye uvær at bølgene var uutholdelige for mange fiskere. Båter veltet over og menn datt over bord. Det var mange liv som gikk tapt, og dessverre, var Edvard en av fiskerne som omkom.

Han etterlot seg ei enke og deres 3 barn. Hjemmet deres ble oppløst og barna ble satt bort til fremmede som kunne ta vare på dem.
Dette var dessverre vanlig, og bare en av mange store ulykker som skjedde under Lofotfisket. Under Lofot-stormen i 1849 omkom 500 menn, og i 1869 omkom det cirka 100 fiskere.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License